„Da, am un frate cum il numesti tu si altii, handicapat”

„Da, am un frate cum il numesti tu si altii, handicapat”. Asa incepe postarea Andrei Teodora Lese, o tanara din Maramures.

In postarea sa de Facebook, femeia a incercat sa explice si altora cum, desi din afara oamenii pot crede despre fratele ei ca este o rusine pentru familie, relatia ei cu acesta e cat se poate de frumoasa si are nenumarate momente in care se bucura de existenta lui in viata sa.

Iata textul integral al postarii:

„DA, am un frate cum il numesti tu si altii, handicapat! Da, un copil dinala ciudat, care nu merge, care nu vorbeste, care are mintea unui bebelus, care inca trebuie hranit, trebuie schimbat, trebuie dus in brate … da, si inca poarta pampers… Nu a trait primul mers in picioare, prima zi de scoala, primul telefon, primul suc cu prietenii…
SI CE CREZI?!
Pentru mine e un copil SPECIAL! Pentru mine este un INGER! Pentru mine e cel mai frumos lucru pe care mi-l putea oferi Dumnezeu! Imi intoarce toata casa cu fundul in sus si sunt fericita! Imi scoate toate hainele din dulap si sunt fericita! Rade la fiecare venire a mea acasa si se bucura de fiecare cuvant rostit de mine. E cea mai mare fericire a mea! ( Invata sa te bucuri de lucrurile simple).
Poate mesajul meu pare prea dur, dar am ales sa-l scriu pentru cei carora li se pare o rusine sa ai in familie o persoana „speciala”.
Nu mai ganditi asa ! NU este o rusine, este un DAR DE LA DUMNEZEU!”

Postarea insa n-a avut pe deplin reactiile asteptate. Unul din utilizatori a simtit de cuviinta sa evidentieze ca, indiferent de cata iubire i se poarta si de perceptia familiei sale, copilul ramane „handicapat”.

„Dumnezeu ne da diverse daruri. Depinde cum le percepem noi ca oameni”

Mai mult, aceeasi persoana a acuzat-o pe sora baiatului ca incearca sa atraga atentia asupra sa, folosind dizabilitatile fratelui.
In replica, tanara i-a raspuns pe propria pagina de Facebook, intr-un mod care nu ar trebui sa mai lase loc de interpretari cuiva:

„Pentru ca profilul tau este privat si nu pot sa-ti raspund altfel la postare, o voi face in modul acesta.
Nu am zis ca acest copil, care este fratele meu, nu este handicapat! Cu asta am inceput. Da, este handicapat! Iar restu’ mesajului a fost unul profund, care nu trebuia interpretat cuvant cu cuvant, ci in ansamblu. Este un inger si un dar de la Dumnezeu! Crede-ma! (Si cand zic inger, nu ma refer ca are aripi.) Ci ma refer la faptul ca este un suflet pur, nevinovat.
Daca pentru tine un dar de la Dumnezeu este doar ceva material, sau doar ceva pozitiv, sa stii ca te inseli!
Dumnezeu ne da diverse daruri. Depinde cum le percepem noi ca oameni!”


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie