Dupa cat timp poti sa-ti dai seama ca esti insarcinata

 

Tine minte data ultimei menstruatii. Cu o menstruatie cu o durata de 28 – 30 de zile, ovulatia apare in zilele 13 – 16 iar implantarea este posibila in urmatoarele 10 zile dupa ovulatie. Sangerarea de implantare poate sa apara la 2-7 zile inaintea ciclului menstrual.

 

Ca regula generala, sangerarea de implantare dureaza cateva ore, in mod normal sau maxim 1-2 zile, in anumite cazuri, insa in niciun caz, sangerarea de implantare nu poate sa dureze 5-7 zile.

 

Cand se poate efectua prima ecografie in sarcina

 

gravida brutica ecografie sarcina

 

In primul trimestru de sarcina, medicii folosesc in general, ecografia transvaginala pentru a confirma si a obtine informatii despre sarcina. Ecografia transvaginala ofera cele mai exacte informatii la inceputul sarcinii, avand in vedere faptul ca sacul gestational care este in dezvoltare si fatul sunt extrem de mici.

 

Cel mai devreme, ecografia transvaginala poate detecta sarcina la 5 saptamani de la conceptie cand poate fi detectat sacul gestational iar in saptamana 6-7 de sarcina poate fi detectat si ritmul cardiac al bebelusului si viitoare mamica poate auzi bataile inimii pentru prima data.

 

Simptome clasice care indica o sarcina

 

Pe langa lipsa menstruatiei, simptomele clasice care indica o sarcina pot fi:

 

  • Sani durerosi si sensibili. La inceputul sarcinii, schimbarile hormonale care apar pot face sanii sa devina durerosi sau sensibili.
  • Greata insotita sau nu de varsaturi. Greturile matinale, care pot sa apara in orice moment al zilei, se poate manifesta chiar si la 3 saptamani dupa conceptie. Desi cauzele care duc la aparitia senzatiei de greata in sarcina nu sunt foarte clare, hormonii de sarcina joaca un rol important cu siguranta. In plus, gravidutele pot descoperi ca sunt deranjate si le produc stare de greata, mirosuri care in mod normal nu le deranjau.
  • Urinare frecventa
  • Oboseala. In prima perioada a sarcinii, scade destul de mult nivelul de progesteron din organism, ceea ce poate induce starea de oboseala si somnolenta.
  • Pofte. Cand esti insarcinata, s-ar putea sa observi ca isi atrag privirile anumite mancaruri, iar poftele in timpul sarcinii sunt ceva firesc. Ca si multe din celelate simptome ale sarcinii, poftele pot fi atribuite schimbarilor hormonale care apar o data cu instalarea sarcinii.

 

Surse: WebMD.com, BabyCentre.co.uk, MayoClinic.org, WebMD.com-pregnancy, implantationspotting.net, MayoClinic.org – pregnancy, verywell.com
Foto: 123rf.com
Text: Simona David

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


Recomandari
Unica.ro
Mai multe din Sarcina