Greseala care pune in pericol viata copiilor

Pe timpul iernii cand temperaturile scad foarte mult, parintii isi imbraca bine copiii, pentru a-i feri de frig, insa fac o greseala care pune in pericol foarte mare viata copiilor.

Daca asezi copilul in scaunul de masina imbracat cu geaca groasa iarna sau combinezonul pentru bebelusi, desi totul pare in regula si copilul pare foarte bine asigurat cu centurile de siguranta in scaunul de masina, adevarul este ca lucrurile stau invers.

In cazul unul accident, geaca de iarna, care este groasa si „umflata” se comprima si astfel centurile de siguranta in care este prins copilul devin prea largi, punand astfel in pericol viata copilului.

Video-ul postat arata clar se ce intampla in cazul unui accident, atunci cand centurile sunt prea largi.

Hainele de iarna sunt groase si pufoase insa in cazul unui accident, creeaza un gol de 10 centrimetri intre copil si centurile de siguranta, 10 centrimetri ce poate nu par o diferenta atat de mare insa poate face diferenta intre viata si moarte atunci cand vine vorba de copii. Luati in considerare simplul fapt ca maduva spinarii unui copil mic, se poate intinde maxim 5 centrimetrii inainte sa se rupa si sa provoace leziuni permanente.

Expertii recomanda sa faceti urmatotrul test. Puneti copilul in masina si legati bine centurile peste geaca de iarna. Apoi desfaceti centurile, scoateti geaca de pe copil si puneti-l inapoi in scaunul de masina si legati centurile fara sa le reajustati si veti oberva clar diferenta care ii pune viata in pericol.

Urmatorul video demonstreaza acest experiement.

Ca sa va asigurati ca nu ii este frig, cel mai bine este sa ii dati jos geaca de iarna si daca nu aveti timp sa incalziti masina inainte de a pune copilul in scaun, asezati-l in scaun fara geaca, legati centurile de siguranta si asezati geaca peste el, ca o paturica.

 

Citeste si despre:
Siguranta in masina
Cum alegi un scaun de maşină
Folosește corect scaunele auto pentru copii!
Măsuri de siguranță auto pentru copii

Sursa: blogs.babycenter.com
Foto: 123rf.com
Video: Youtube.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau