Ii luam bebelusului cadouri de Craciun?

Care sunt lucrurile care nu trebuie sa lipseasca de Sarbatori? Familia, colindul, cetina de brad, copilul si Iisus. Restul este desertaciune. Bucura-te de primul vostru Craciun!

Bebe este in familia noastra de cateva luni, luni fericite, dar si grele, cu nopti nedormite, cu mese din trei in trei ore, cu biberoane, scutece…

Dar acum parca totul pare mai usor, este decembrie si suflul Sarbatorilor care se apropie parca ne da mai mult curaj, mai multa putere, mai mult elan, dorinta de a face mai mult.

Listele de cumparaturi, bradul din balcon, verificarea globuletelor si beculetelor din cutiile puse bine anul trecut parca ne dau alt avant si o doza mare de energie.

Ii cantam bebelusului colinde, ii aratam pe geam strazile luminate de sarbatoare, il ducem la usa in brate cand suna la colindatorii.

Vine Craciunul! Primul lui Craciun! Ce fericit este Craciunul pentru noi anul acesta – avem un membru nou in familie, care va imbogati si va face mai luminoase si mai fericite aceste „sarbatori fericite!

Parca si povestea nasterii lui Iisus capata semnificatii noi acum, cand bebelusul face parte din familie, si o simtim parca mai profund, mai personal, de parca fiecare mama se simte o parte din Maica Mantuitorului si fiecare prunc este imaginea micului Iisus.

Daca Craciunul nu ar fi existat niciodata, ar fi trebuit inventat de dragul sufletelor copiilor nostri.

Ce ii cumparam? Oare va sti el ca primeste daruri, va insemna acest lucru ceva pentru el? In niciun caz! Atunci nu ii cumparam nimic? In niciun caz!

Are rost sa cheltuim milioane pentru jucarii care nu inseamna nimic pentru el? Sau pe hainute pe care le va purta o luna? Cu siguranta, nu!

Ii cumparam copilului o jucarie mica, sigura, potrivita varstei lui, dar si ceva semnificativ, ca viitoare amintire despre acest moment memorabil – primul lui Craciun.

In functie de bugetul fiecarei familii, acest dar memorabil poate fi o paturica, un glob-caleidoscop in care ninsoarea reinvie la fiecare intoarcere a cheitei, un clopotel de argint sau o icoana, o pusculita deosebita, o bratara de aur pentru fetite, primul lui cont in banca.

Si fiecare poate merge cu imaginatia unde vrea… Bebelusul nu va face diferenta acum intre hartia de ambalaj si darul din ea si intreg familionul il va bombarda cu daruri.

Nu va avea habar ce se intampla cu el, va fi doar hipnotizat de beculetele bradului clipocind in intuneric, va privi la nesfarsit globuletele care arunca scantei la cea mai mica miscare a aerului din camera, va simti parca mai multa dragoste in strangerea emotionata a bratelor parintesti.

Si va fi fericit, foarte fericit in acele zile pe care nu le va mai tine minte, dar care au inceput de pe acum sa ii creeze in suflet si in trupusor o caldura speciala, ca o moleseala coplesitoare, ca o emotie profunda, de neexplicat, si care in anii urmatori si pana va deveni si el parinte ii vor crea un dor nespus de mama, de tata, de mirosul de brad si cozonaci, de sentimentul acela de siguranta, pace, liniste si seninatate pe care numai Craciunul stie sa il aduca in fiecare suflet de crestin.

Text: Cristiana Haica; Foto: Dreamstime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare