“Macar o data mi-ar placea sa aiba cineva grija de mine” – scrisoarea sincera a unei mamici

Am stiut de la inceput, inca de cand ne-am casatorit ce fel de om este. Puternic, generos, bun. Insa in multe alte privinte opusul meu.

Sunt sigura ca m-am gandit ca o sa il pot schimba pana la un punct, cu siguranta avea sa planifice cel putin o seara speciala pentru noi. Cu siguranta va scapa de teama de a face, cam orice il scoate din zona de confort.

Insa nu am putut sa prevad cum ne va schimba momentul in care vom avea copii, cum ne va afecta faptul ca ne-am casatorit si am devenit parinti in alceasi timp, cum toate acestea vor evidentia tendintele noastre naturale, cum se vor activa darurile si abilitatile noaste, nu doar trasaturile dragute de personalitate, ci institctele de supravietuire.

 

Citeste si:
Scrisoarea unei mame către fiica ei, despre divorț
Scrisoarea emoționantă a unui tată care și-a crescut singur fetița, de la o lună
Scrisoarea unei mame catre fiica ei 'Cand o sa fiu batrana…'
Sunt zile, cele mai multe dintre ele, in care sunt ok cu toate astea. Zilele in care accept ca programarile la doctor, mersul la stomatolg, pregatirea meselor, programul de gradinita si toate celelalte cad in responsablitatea mea.

Insa, sunt zile, cum este ziua de astazi, cand recunosc faptul ca sunt obosita. Extrem de obosita si realizeza ca macar o data, mi-ar placea sa fiu cea de care se aiba grija.

Cateodata, visez cu ochii deschisi cum ar fi ca el sa se concentreze pe mine. Imi este rusine sa recunosc asta, insa cred ca nu sunt singura care a facut asta. Visez cu ochii deschisi, sa ma trezesc cu un sarut delicat, cu pernele asezate confortabil si cu el soptindu-mi Ramai in pat, ma ocup eu'.

Sa am o zi intreaga in care sa ma intrebe cineva ce mi-ar placea sa mananc sau ce poate afce pentru mine, o zi in care sa-mi anticipeze nevoile, asa cum fac eu in fiecare zi pentru toti membrii familiei.

Fiecare dorinta, fiecare emotie, fiecare gand pe care il am stau pe umerii mei si tremura sub greutatea lumii. Si el? Cine este acest brabat cu care imi imart viata? Acest barbat care pur si simplu vede prin mine, care uita cine sunt, care nu stie ca sunt mai mult de atat, ca imi doresc mai mult de atat. Care nu stie ca plang noapte in perna langa el pentru ca imi doresc ca el sa vrea ceea ce eu nu ii pot cere, sa ma vrea pe mine. Nu pe mine sotia, nu pe mine mama, ci doar pe mine.

 

Citeste si:
Scrisoarea deschisa a mamicii care sta acasa, catre sotul ei
Viata de cuplu dupa aparitia micului „intrus'
Imi este dor de sotia mea
Sa vrea sa ma ma stranga in brate, sa vrea sa planifice o seara doar pentru noi, doar o seara amarata, in oras, acasa sau in masina. Nici nu imi pasa si nici detaliile nu conteaza atat de mult pe cat vreau ca cineva sa aiba grija de mine in cel mai mic detaliu fara sa aiba nevoie de ajutorul meu. Nu sa ma intrebe ce crezi?' sau ce vrei?', doar liniste totala in mintea mea care nu pare sa se odihneasca niciodata.

Imi doresc ce nu pot avea si ce nu am avut niiodata pentru ca relatia noastra nu functioneaza si nu a functionat niciodata asa. Daca este lasat in pace, viata lui este foarte diferita de a mea. Eu retin datele importante, sunt managerul casniciei noasre si plannerul zilelor.

Nu stiu cum sa cer ceea ce imi face inima sa fie trista fara sa ma simt ca si cum ar fi o alta sarcina care cade in responsabilitatea mea, o responsabilitate pentru care nu stiam ca m-am oferit voluntar.

Sunt sigura ca nu sunt singura femeie din lume careia i-a fost pus o verigheta pe deget, care a impins cu toata forta in sala de nasteri si care apoi a clipit si a realizat ca sta singura inconjurata de o gramada de rufe, intrebandu-se oare ce s-a intamplat, intrebandu-se Oare asa trebuie sa se simta?'

Cateodata devin frustrata pe tot acei experti care indeamna femeie sa puna grija pentru sine pe lista prioritatilor, pentru ca asta demonstreaza cat de date peste cap suntem incat avem nevoie de cineva care sa ne reaminteasca faptul ca trebuie sa avem grija de noi.

De asemenea, asta sugereaza ca femeile nu stiu ce este mai bine pentru ele, in timp ce evidentiaza cat suntem de conditionate sa punem pe ceilalti inaintea noastra.

 

Citeste si:
10 lucruri pe care un bărbat nu ar trebui să le spună niciodată mamei copilului său
Ce nu ar fi trebuit sa ii spun sotiei mele dupa ce a nascut
Tatici: ce vor proaspetele mamici sa stiti, fara sa va spuna
In mod evident este un paradox. Intr-un mod cat se poate de simplu, definitia maternitatii este sa daruiesti altora sub orice forma. Literalmente ne dam sursa de sange. Plancenta aceea se leaga la vasele noastre de sange si se contecteaza la uter si ia tot ce are nevoie de la noi pentru a crea o noua viata.

Noi practic daruim pentru ca altii sa traiasca. Este pur si simplu ceea ce face inca de la inceput.

Insa astazi, doar astazi, visez ca cineva, macar o data, sa aiba grija si de mine'.

Sursa: Yahoo Parenting
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin