Ce se intampla cu laptele daca nu alaptezi

Majoritatea femeilor nu stau sa se gandeasca la asta inainte de a intra in clubul mamicilor: sarcina, travaliu, nastere, alaptare. Toate sunt fascinante, insa chiar daca ai nascut deja, sigur mai sunt intrebari la care nici nu te-ai gandit, precum ce se intampla cu laptele tau daca nu alaptezi?

Ce se intampla cu laptele daca nu alaptezi

Indiferent daca te intrebi asta pentru ca situatia ta e de asa natura, sau in ciuda faptului ca tu alaptezi exclusiv, dar esti curioasa, iata raspunsul la aceasta intrebare.

In cazul femeilor care decid sa nu alapteze, din motive mai mult sau mai putin obiective, rezerva de lapte se va diminua pana la zero in scurt timp de la nastere, potrivit doctorului Lakeisha Richardson, specialista in obstetrica-ginecologie: „Majoritatea femeilor simt ca sanii se maresc si le curg, pentru 2-3 zile de la nastere”.
Daca insa nu alaptezi si nici nu folosesti pompa, cantitatea de lapte se va diminua in mai putin de 7 zile.

Laptele matern – in sistem cerere/oferta

Productia de lapte matern functioneaza in sistem cerere-oferta, adauga medicul, iar in lipsa alaptarii sau a pomparii, lactatia se inhiba.

„Femeile care nu doresc sa alapteze poarta de regula un sutien mai strans, ce comprima sanii si ajuta la oprirea lactatiei.”, a explicat medicul specialist.

Cat priveste intrebarea „ce se intampla cu laptele daca nu alaptezi?”, raspunsul e simplu.

Cand o femeie nu alapteaza sau pompeaza laptele, sanii se umplu, iar acest lucru transmite organismului un semnal sa opreasca productia. Laptele se reabsoarbe ulterior inapoi in organism.

Acest proces nu e intotdeauna simplu, iar multe femei vor resimti dureri mari si pot dezvolta chiar mastita sau, in cel mai rau caz, vreun abces.

Daca nu doresti sa alaptezi, sau te pregatesti sa opresti alaptarea, vorbeste cu medicul tau despre cel mai bun mod in care poti face asta.

Citeste si: Mitul despre alăptarea la sân care a fost demontat

Sursa articol: romper.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie