Imagini uimitoare! Cum reușete un medic să întoarcă bebelușul în burta mamei în numai 2 minute | VIDEO

Sarcina înseamnă multe momente uimitoare, mai ales atunci când o femeie o trăiește pentru prima dată. Atât pentru mamă, cât și pentru tată sunt de multe ori momente excepționale.

Un video înregistrat de un viitor tătic arată cum un medic din Marea Britanie efectuează o versiune cefalică externă (VCE), adică întoarce copilul în burta mamei, pentru ca mama să poată naște natural și nu prin cezariană.

De multe ori, când copilul nu este așezat într-o poziție corectă, adică cu capul în jos medicii recomandă nașterea prin cezariană. Dar cum întotdeauna este de preferat nașterea naturală celei prin cezariană, dacă starea de sănătate o permite, medicul, fiind un adevărat profesionist, a ales să recurgă la metoda VCE pentru a întoarce cu propriile mâini fătul în burta mamei.

Nu toți medicii pot face această procedură complexă și cu siguranță nu atât de repede precum medicul din imagini. Experiența și profesionalismul lui sunt cu adevărat uimitoare.

Înainte de a începe, medicul o avertizează pe mamă că procedura nu este una confortabilă pentru ea și a rugat-o să-i spună dacă simte că durerea este prea puternică. Apoi i-a pus mamei pe burtă un gel pentru ca mâinile sale să alunece mai ușor.

 

VCE

Citește și: Cezariana nu este „calea usoara' – Postarea unei mamici te va lasa fara cuvinte

În imagini se poate bebelușul în poziție transversală și felul cum medicul îl întoarce pur și simplu în burta mamei.

Ce este cu adevărat impresionant este faptul că doctorul reușește să întoarcă bebelușul în numai 2 minute, ceea ce cu o performanță.

 

Ce înseamnă VCE – versiunea cefalică externă

În timpul tehnicii VCE (versiunea cefalică externă) bebelușul este întors cu capul în jos, iar starea fătului trebuie monitorizată continuu de către medic. În caz contrar poate exista riscul de a se comprima accidental cordonul ombilical.

Procedura aceasta, VCE, este cel mai bine practicată la spital, înainte începerii travaliului sau foarte devreme în travaliu. Cu cât uterul este mai relaxat, cu atât mai probabil este că VCE să fie încununată de succes.

Procedura trebuie efectuată doar de un medic obstetrician care este special antrenat pentru asta și care este pregătit să facă o cezariană de urgenţă dacă apare vreo problema. Rata de succes a acestei tehnici este de peste 50%.

Sursa: shareably.net
Foto:capturi Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere