Ce să NU spui unei mame care stă acasă cu copilul

Dacă cineva ar face un sondaj printre mamele care stau acasă cu cei mici și le-ar întreba ce le deranjează cel mai tare dintre toate remarcile și sfaturile pe care le primesc, acestea ar fi răspunsurile lor.

 

 

 

Ce bine că îți permiți să stai acasă…

Habar nu ai dacă își permite să stea acasă sau ce sacrificii face pentru acest lucru. În multe situații, salariul pe care l-ar câștiga mama muncind mai mult de 8 ore pe zi este egal sau chiar mai mic cu cel pe care ar trebui să îl ofere unei bone. Caz în care matematica este simplă – de ce să se întoarcă la birou, doar pentru a plăti un străin să aibă grijă de copilul ei, pierzând toate momentele care contează și privând copilul de prezența ei? Da, multe mame stau acasă, dar nu pentru că și-o permit, ci pentru că aleg o variantă în care copilul are de câștigat. Iar această variantă nu e cea mai ușoară alegere întotdeauna. Chiar dacă își adoră copilul, orice mamă care a rămas acasă se simte câteodată izolată sau se gândește la cum și dacă își va mai putea relua drumul în carieră. În plus, diferența în minus față de vechile venituri se poate traduce printr-o mulțime de restricții pe care nu e prea fericită să le facă. Cel mai probabil, mama care stă acasă renunță la mersul la coafor, la parfumul sau fardurile ei și le schimbă pe scutece și hăinuțe pentru bebe sau medicamente pentru vreo răceală, viroză sau infecție cu rotavirus sau alte situații care dau bugetul familiei peste cap.

 

Bucură-te de fiecare moment!

Pe bune?ți-ar răspune la această replică o mamă care ar schimba într-o secundă locul cu tine, preluând cele mai grele sarcini de serviciu ale tale, dacă te-ai ocupa tu de copilul ei care urlă continuu, declanșând episoade de lătrat ale câinilor de la etajul 4 sau care vomită după fiecare masă sau care tocmai a învățat să-și desfacă pampersul și a tapetat cu întreg conținutul toată canapeaua din sufragerie și vreo doi pereți din dormitor…

 

 

Arăți obosită, ți-ar prinde bine un pic de timp pentru tine.

Sigur că arată obosită. În ciuda părerii unora, să stai acasă cu un copil mic este foarte solicitant. Nu face remarci de genul acesta decât dacă ești pregătită să te oferi voluntar bonă, pentru ca mama în cauză să poată dormi sau să poată merge la un film sau să facă orice altceva pentru ea, care nu implică sterilizat de biberoane sau schimbarea scutecelor.

 

foto: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din părinte singur