Expert in sexualitate: „Inainte de a-i schimba scutecul, parintele trebuie sa obtina acordul bebelusului”

Un expert in sexualitate a starnit deopotriva hohote de ras si a primit numeroase critici, dupa ce, in platoul televiziunii ABC News, femeia a facut o declaratie cel putin bizara.

Deanne Carson, expert in sexualitate invitat de televiziunea ABC News in contextul unei emisiuni pe tema invatarii ideii de consimtamant la copii, a facut parintii ce urmareau canalul sa se simta foarte confuzi.

„Inainte de a schimba scutecul bebelusului, parintele trebuie sa obtina acordul copilului”

Femeia a sugerat ca, inainte de a schimba scutecul bebelusului, parintele ar trebui sa ii ceara permisiunea acestuia, sub forma: „Acum o sa iti schimb scutecul, esti de acord?”

Specialistul admite ca, dat fiind faptul ca vorbim de bebelusi, acestia nu vor putea raspunde. Insa, sustine ea, „faci o mica pauza si astepti sa vezi limbajul corpului si astepti sa faci contact vizual. Astfel, copilul stie ca raspunsul lor conteaza.”

Expertul lucreaza cu copiii incepand cu varsta de 3 ani si sustine ca parintii ar trebui sa le induca acestora ideea de consimtamant inca de la nastere.

Unii parinti au ras cand au auzit aceasta propunere, in timp ce altii au ridiculizat ideea in mod direct:

„Iti poti imagina sa ajungi la medic cu copilul, din cauza ca nu ti-a dat permisiunea sa il schimbi vreo cateva zile, iar acum are o boala de piele?”

Femeia a reactionat, sustinand ca ea si colegii sai lupta pentru a preveni cazurile de abuz asupra copiilor.
Totodata, sustine ea, criticile la adresa sa afecteaza victimele abuzului sexual.

 

Sursa: independent.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul