Taur (21 aprilie – 21 mai)

Caracteristici generale
Perioada: 21 aprilie – 21 mai
Planeta dominanta: Venus
Element definitoriu: Pamant
Verb caracteristic: a avea
Calitati: loialitate, tenacitate, rabdare
Culorile zodiei: galben, galben-portocaliu, nuante de huma
Pietre pretioase: coral, smarald, safir
Metale: cupru
Zi favorabila: vineri
Numere norocoase: 1 si 9
Locuri prielnice: cele linistite

Tauri celebri: Cher, Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Cate Blanchett, Ecaterina cea Mare, Charlotte Brönte, Ella Fitzgerald, Eva Peron, Katherine Hepburn, Kirsten Dunst, Maia Morgenstern, Mellisa Gilbert, Penelope Cruz, Shirley Temple, Janet Jackson, Al Pacino, Anthony Queen, David Beckham, Enrique Iglesias, George Clooney, Honore de Balzac, Immanuel Kant, Jack Nicholson, Jerry Seinfeld, Johannes Brahms, Karl Marx, Lucian Blaga, Nicolo Machiavelli, Pierce Brosnan, P.I. Ceaikovski

Personalitate

Copilul Taur este linistit, perseverent si responsabil. Dornic de siguranta, ezita sa-si asume riscuri si rareori se avanta pe teren necunoscut. Are o judecata sanatoasa, plina de bun-simt, practica si senzoriala, dar fiindca este mai lent, ii trebuie un anume timp ca sa asimileze si sa prelucreze informatia.

Isi va manifesta de timpuriu interesul innascut pentru bani si afaceri, preferinta pentru confort, gustul pentru frumos si simtul artistic. Va deveni un adult de nadejde, statornic, loial si traditionalist, care va sti sa-si croiasca o viata stabila si indestulata.

Genul de nume care i se potrivesc: neaos romanesti, cunoscute, verificate in timp, care inspira incredere si certitudine. Mai poti lua in considerare nume inspirate din natura (Taurul fiind, de altfel, un mare iubitor al naturii), eventual – de arbori si flori sau care suna melodios (de obicei, este foarte sensibil la muzica).

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Brandusa, Dalia, Doina, Diana, Elena, Florentina, Georgiana, Ileana, Ioana, Lacrimioara, Maia, Margareta, Maria, Mioara, Oana
Pentru baiat: Alin, Bogdan, Bucur, Calin, Codrut, Dan, Damian, Eden, George, Iacob, Ioan, Marius, Matei, Mugur, Nicu, Petru, Viorel, Vlad

Cauta sa eviti
numele de origine straina (de exemplu, Brigita si Fabian, nume altfel fumoase, dar care nu se potrivesc unui Tauras), numele pompoase, incarcate de semnificatii complicate (Salomeea, Baltazar) sau care suna dur, distant sau intimidant (Sever, Anastasia). In general, evita numele cu multe consoane.

Cum educi un copil Taur
– Nu-l presa si nu-l compara cu alti copii mai vioi, pentru ca s-ar putea sa-l inhibi.
– Ilustreaza-ti explicatiile cu exemple concrete si va intelege mult mai repede.
– Indeamna-l sa fie generos, pentru a-i atenua tendintele posesive.

Comportament:
Copiii din aceasta zodie au, in general, o atitudine mai matura decat cea frecvent intalnita la altii de aceeasi varsta. Sunt mici intelepti care analizeaza orice cuvant si asculta parerile celor mari.

Tind sa se comporte ca adultii, sa stea de fata la discutiile acestora. De fapt, este vorba despre o fire independenta: micutul tau isi doreste sa fie tratat ca un om mare, capabil sa ia decizii si sa isi poarte de grija.

Dar lucrurile acestea ii pot face un spirit cam prea independent: vor tinde sa plece foarte repede de langa familie, pentru a putea trai doar pe picioarele lor.

Exprima-ti dragostea in fata lui cu orice ocazie si foarte bine ar fi sa-ti faci mereu timp pentru a iesi cu el in excursii, deoarece ii plac mult natura si animalele..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale