Din viata primei familii „in eprubeta“

Daca inmultim aceste incercari cu 2.000 lire, rezulta o suma impresionanta, mai ales pentru un ceferist ca John Brown (care abia recent a reusit sa-si plateasca toate datoriile facute in urma cu douazeci si ceva de ani!). Insa, cum am mai spus, copiii nu au simtit efectele problemelor banesti, ci pe cele ale publicitatii facute dupa ureche.

Natalie a suferit pentru ca toate ziarele si revistele le prezentau, pe ea si pe sora ei, fara sa le mentioneze numele. „Tata se supara ori de cate ori apareau asemenea articole, fiindca voia sa fim priviti ca o familie, si incerca sa ma faca sa nu ma simt pe planul doi. Cred ca oamenii nu-si dau seama cat de usor pot rani un copil, spune Louise.

Ea isi aduce aminte cum, atunci cand a implinit sase ani, parintii i-au explicat ce inseamna „bebelus in eprubeta, sintagma care aparea in toate articolele despre sora ei. Si bine au facut, pentru ca tocmai in acea perioada au inceput „intepaturile aluzive din partea colegilor.

Louise a avut parte de mai multe „rautati din partea copiilor si, surprinzator, le-a facut fata mai bine decat Natalie. Natalie riposta atat de zgomotos, incat deseori era chemata in cabinetul directorului scolii unde invata. In schimb, timp de ani de zile, Louise a ramas „copilul cel bun, ea locuind si in prezent cu parintii – lucru rar pentru o persoana in varsta de 25 de ani, in Marea Britanie! Spre deosebire de ea, Natalie s-a pomenit insarcinata la numai 16 ani! T

anara era complet nepregatita pentru a deveni mama. De altfel, si-a dat seama ca e insarcinata numai dupa noua saptamani. A fost ingrozita la gandul ca iubitul ei ar putea da bir cu fugitii la aflarea vestii. Insa el a reactionat minunat, oferindu-se sa o insoteasca pe Natalie atunci cand aceasta urma sa le spuna parintilor.

Ei au fost socati, desigur, afland ca fiica lor va avea un copil cu un barbat cu 11 ani mai mare. „Cred ca nici acum nu l-au iertat pe Lee, desi el nu are nici o vina. In orice caz, parintii mei ii adora pe copii – Casey si Christopher – si ii rasfata peste masura, spune Natalie. Ca o ironie a sortii, Natalie – care a detestat dintotdeauna ziaristii – a aflat de la un ziarist ca primul ei copil reprezinta un caz in istoria medicinii.

„Mergeam spre casa parintilor, fiindca era ziua Louisei. Eram cu sotul meu si cu Casey, care avea numai doua luni pe atunci, povesteste Natalie.

„Un tip m-a intrebat daca o cunosc pe Natalie Brown. Noi am fost foarte circumspecti, gandindu-ne ca ziaristii voiau sa afle unde este petrecerea Louisei. Dar ei au spus ca o cauta pe Natalie Brown, pentru ca auaflat de la Centrul de fertilizare in vitro Bourn Hall ca bebelusul lui Natalie intrase in istorie ca primul copil al generatiei in vitro.

Am ramas uluiti, pentru ca nu aveam habar de asta. In pofida articolelor care vorbeau despre problemele de sanatate pe care le-ar putea avea copiii in vitro si copiii acestora, Casey nu a fost supusa unei verificari medicale speciale. La un control de rutina s-a constatat ca micuta are un suflu sistolic, dar care se va ameliora de la sine.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Povestea lor