„Afacerea” Mos Craciun

Cum sa inteleaga ei cat de frumos era, cand ei fac parte din generatia cu celulare de la varsta gradinitei, cu computere care tin loc de realitate si prieteni si, mai ales, cu parinti care pleaca dimineata inainte ca ei sa se trezeasca si vin, eventual, seara acasa, mult dupa ora oficiala de culcare.

Poate asa se explica, mi-am spus, succesul filmelor despre Craciun. Avem nevoie de ceva care sa ne arate cam despre ce era Craciunul.

Filmele de Craciun – ar putea constitui, ele insele, subiect de articol. Aproape 200 de filme pe care merita sa le mentionezi intr-un clasament au fost facute despre Craciun din anii 1900 incoace.

Prima productie care surprindea spiritul Sarbatorilor era un filmulet de 9 minute – The Night Before Christmas -, in care Mosul si ajutoarele lui apareau in niste fotograme animate.

Cel mai vizionat film in jurul Craciunul ramane totusi unul de produtie mai recenta. Home Alone, difuzat prima oara in 1990, bate in continuare, in fiecare an, recorduri de popularitate in toate tarile in care este difuzat.

Audienta se ridica la cote pe care doar meciurile de finala ale Campionatului Mondial le ating.
Filmul, care a avut si o continuare, s-a turnat cu doar 15 milioane de dolari si a obtinut sume record din vanzarile de bilete: jumatate de miliard de dolari in primul an de la difuzare.

Mos Craciun de inchiriat
Fara reni, fara sanie, dar cu sacul incarcat, Mosul inchiriat ofera avantajul ca nu este recunoscut de copil.

Firmele au fost primele care au apelat la Mosii inchiriati. Mai nou, si gradinitele au preluat sistemul.

Un Mos de inchiriat costa minim 200 lei/ora, si cei care invata si numele copiilor (li se arata inainte poze) si improvizeaza un mic dialog sunt platiti suplimentar cu 200 lei.

De preferat ar fi sa cereti referinte despre Mosul pe care il inchiriati si sa-l verificati personal, caci, din pricina cererii mari, s-ar putea ca firma respectiva sa va trimita un personaj dintr-alta poveste.

In loc de concluzie
Poate ca o sa vi se para ca inchei acest articol cam abrupt – dar adevarul este ca numai discutand despre ce ne asteapta de Sarbatori, despre tensiunea care, inevitabil, ne loveste familia exact in preajma momentelor importante si despre gaurile din bugetul familiei mai ceva ca cele din stratul de ozon, perspectiva de a ramane singuri acasa, de Sarbatori, nici nu mi se mai pare atat de rea.

Dar pe cine pacalesc? Si anul acesta voi contribui si eu, ca si voi, la a spori veniturile celor implicati in Afacerea Mos Craciun…

Text: Simona Calancea; Foto: Shutterstock.
Articol preluat din revista Baby.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice