Creati-va singuri decoratiunile de Craciun

Iarna pe ulita
Tot cartoanele colorate va pot ajuta sa realizati impreuna un adevarat „tablou de iarna, dar numai ca pe acesta il puteti aranja chiar lapoalele bradului impodobit sau undeva in camera copiilor.

O casuta (sau mai multe) si braduti in miniatura, care vor fi pictate cu carioci si date apoi cu sprayul cu zapada artificiala, sunt elementele de baza ale peisajului.

Pentru realizarea bradutului, indoaie intai o coala alba si deseneaza o jumatate de brad pe aceasta.

Decupeaz-o si foloseste-o ca sablon pentru a realiza cele doua fete ale bradutului. Pe una dintre piese o vei taia jos, ca in imagine, iar pe alta – sus.

Cele doua piese astfel obtinute vor fi imbinate pentru a realiza bradutul, dar mai intai deseneaza pe ele globuri si stelute. La final, pulverizeaza bradutii cu sprayul cu zapada artificiala.

Casuta se realizeaza simplu din trei elemente: o cutie din carton imbracata in hartie colorata, un acoperis facut din alt carton si o piesa dreptunghiulara, la care tai in unghi cele doua laturi mici.

Nu uita sa masori de doua ori inainte de a taia. Acoperisul se lipeste cu scotch, iar pentru piesa cu doua colturi se foloseste lipici.

Truc: cine nu gaseste spray cu zapada artificiala in comert, poate folosi un perforator si hartie alba pentru a realiza multe confetti – ele pot imita la fel de bine zapada!

Ingerasi
Un inger din paie va fi piesa de rezistenta a bradului vostru.

Se poate realiza si din paie de la o matura veche, dar selectati paiele mai rezistente si mai groase din coada. Fire de pai se gasesc si la unele florarii.

Pasii de lucru sunt urmatorii: faceti un manunchi, care va fi trupul, cu firele cam de doua ori mai lungi decat inaltimea pe care o va avea ingerul.

In mijlocul snopului bagati firul pentru agatat, strangeti apoi bine capul cu doua sforicele.

De aici, scoateti mainile si realizati poalele rochitei indoind paiele spre interior. Legati sub brate, apoi cu ajutorul unui ac impletiti poalele, pentru a sta tepene.

Aripile se fac dintr-un manunchi de paie legat la mijloc, se prind de corp cu ata si cu ajutorul unui ac, iar abia la final se taie, pentru a le da forma rotunda.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice