”Fruntași” la hepatită!

România se află pe locul 1 în rândul țărilor europene la numărul total de cazuri de hepatită, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătații. Mai mult, conform rezultatelor publicate într-un studiu internațional de prevalență și estimare a nivelului de infecție cu virusuri hepatitice B și C, situația estimată pentru România la nivelul anului 2013, un număr de 1 016 800 locuitori ar fi infectați cu virus hepatitic B și 635 500 locuitori ar putea fi infectați cu virus hepatitic C. Pentru hepatita virală de tip A, ultimul raport anual epidemiologic publicat de către Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) pentru anul 2013 situa România pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene ca rată a incidenței cazurilor raportate (12,05 la 100 000 de locuitori).

 

Programul național „STOP Hepatita', inițiat de Fundația Renașterea, în colaborare cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie și Societatea Română de Boli Infecțioase și HIV/SIDA,  prevede acțiuni pentru un an (iulie 2014- iulie 2015) în toate zonele importante de informare, educare și prevenție și pentru toate publicurile țintă de la copii, tineri, adulți.

Acțiunile programului au fost dezbătute în cadrul evenimentului 'Hepatita, o problemă a spațiului comunitar european', organizat de Fundația „Renașterea' pentru Sănătate, Educație și Cultură la sediul Ambasadei Italiei la București. La dezbatere au luat cuvântul Excelenta Sa Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei in Romania, Mihaela Geoană, Președinte al Fundatiei Renasterea, Nicolae Banicioiu, Ministrul Sănătății, Prof. dr. Adrian Streinu – Cercel – Societatea Română de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, Conf. dr. Liana Gheorghe – Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, Marius Savu Președintele ANMDM, Andrew Stainthorpe expert NICE, Cristian Bușoi, europarlamentar.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri