Wella şi UNICEF au inaugurat Atelierul de Formare din Piatra Neamț

Wella Professionals, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ și UNICEF România au inaugurat vineri, 12 septembrie 2014, Atelierul de Formare „Învăţ, știu, pot' din Piatra Neamț. WellaProfessionals colaborează împreună cu UNICEF, cea mai mare organizaţie din lume ce promovează drepturile copilului, pentru a oferi un viitor mai bun tinerilor vulnerabili prin formarea abilităţilor de viaţă, cursuri de coafură şi mentorat.

Parteneriatul inovator încheiat între Wella şi UNICEF implică profesionişti în coafură din întreaga lume care vin la atelierele de formare din România pentru a împărtăşi tinerilor din cunoştinţele şi competenţele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta să îşi construiască o carieră în acest domeniu.

Potrivit datelor UE, în jur de 40% dintre copiii români trăiesc în sărăcie sau prezintă risc de sărăcie. Ca şi în multe alte state europene, găsirea unui loc de muncă reprezintă o problemă majoră pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescenţii şi tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt şomeri. România înregistrează o rată ridicată – aflată în continuă creştere – a tinerilor care nu sunt nici angajaţi, nici cuprinşi într-o formă de educaţie şi formare (16,8% în 2012). Iniţiativa „Making Waves' face parte din demersurile realizate de UNICEF în România pentru a creşte accesul la o educaţie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili împotriva violenţei şi unicef_wella_Piatra_Neamt-5700abuzului şi a promova un stil de viaţă sănătos, oferind în acelaşi timp o nouă şansă adolescenţilor vulnerabili. Finanţarea oferită de Wella susţine modelul UNICEF de servicii bazate pe comunitate în peste 30 de comunităţi, precum şi Atelierele de Formare de la Focşani și Piatra Neamț. Anual, aproximativ de 20 de adolescenţi vulnerabili provenind din sistemul public de protecţie a copilului sau din familii foarte sărace vor beneficia de acest tip de formare.

Parteneriatul WELLA-UNICEF MAKING WAVES a contribuit deja la formarea a 7.000 de tineri brazilieni, care au dobândit diverse deprinderi de viaţă, pentru a-i ajuta să îşi dezvolte capacitatea de învăţare, a-i pregăti pentru piaţa muncii, dar şi pentru a le da şansa să facă alegeri informate în legătură cu viitorul lor.

Pentru a afla mai multe despre programul WELLA-UNICEFMAKINGWAVES accesați www.wella.com/wella-unicef

foto © UNICEF Wella /Radu Bădoiu

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri