Cat de sigura este dieta ketogenica in timpul alaptarii

Dieta ketogenica, prin care tot mai multi oameni sustin ca ar pierde kilograme in plus, ajunge in final sa le intereseze si pe tinerele mamici, ce incearca sa isi recapete silueta de dinainte de sarcina. Iata insa cat de sigura este dieta ketogenica in timpul alaptarii.
Dieta ketogenica se bazeaza pe un continut bogat de grasimi, continut mediu de proteine si un aport minim de carbohidrati.Cei care respecta aceasta dieta isi modifica meniul, incat carnea, legumele si lactatele cat mai grase sa predomine, dar se tin la distanta de cereale, fructe, cartofi si zahar.

Dieta ketogenica in timpul alaptarii

Exista numeroase beneficii pentru sanatate ale dietei ketogenice: alimentele permise dau senzatie de satietate rapid, deci consumi mai putine calorii.Tinand cont si de eliminarea alimentelor procesate, ajungi automat sa mananci mai sanatos.
O alimentatie bogata in carbohidrati nu va diminua productia de lapte matern. Acesta nu e insa motivul pentru care dieta ketogenica pune probleme si nu ar trebui urmata in timpul alaptarii.
Motivul principal pentru care mamicile care alapteaza ar trebui sa evite dieta ketogenica este eliminarea alimentelor nutritive.Dieta ketogenica presupune sa nu consumi fructe si cereale integrale.

Atentie, dieta ketogenica deshidrateaza

Totodata, lipsa alimentelor bogate in amidon, precum cartofii si unele tipuri de fasole, afecteaza bacteriile benefice din sistemul digestiv, astfel ca dieta ketogenica poate creea dezechilibre la nivel intestinal.
Din pricina faptului ca alimentele din dieta provoaca rapid satietate, mamele pot ajunge sa consume considerabil mai putine calorii, lucru ce poate reduce productia de lapte.
O alta problema ce vizeaza mamele, cand vine vorba de dieta ketogenica, tine de hidratare. Mamele care alapteaza ar trebui sa consume cel putin 3 L de apa pe zi. Dieta ketogenica insa deshidrateaza, iar in lipsa fructelor, aportul de lichide este si mai scazut.

Mai mult decat atat, in lipsa carbohidratilor, principalii responsabili de producerea energiei, organismul mamelor va resimti oboseala mult mai puternic decat in mod obisnuit.

In esenta, nu exista dovezi concrete ca dieta ketogenica ar afecta calitatea laptelui, insa e recomandat ca mamele sa astepte cel putin pana la diversificare, daca nu chiar pana la intarcare, pentru a urma aceasta dieta.  

Sursa: parents.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere