Invata-i lucruri importante

Da-le copiilor tai ocazia sa se confrunte, in joaca, cu unele probleme de care se vor lovi in viata – nu trebuie decat sa urmezi sugestiile noastre.

1. Cum sa aiba responsabilitati
Ia-i un animalut de companie. Copilul il va vedea pe animal ca pe un prieten: ii vorbeste si se asteapta sa fie inteles, il face partenerul sau in cele mai diverse activitati (de la a dormi, pana la a se juca impreuna), il adora si il priveste ca pe un membru al familiei.

Copilul, alaturi de un animal, va invata sa isi asume responsabilitati – sa-l perie, sa-l scoata la plim­bare, sa ii dea sa manance. Se poate relaxa in momentul in care se sim­te nervos si nu-si poate exprima suferinta: mangaie blanita (bine periata) a unui caine ori a unei pisicute si ii vorbeste ca unui prieten.

Se poate juca la ne­sfarsit fara sa se simta in nesiguran­ta atunci cand ma­ma este in alta camera, intrucat pe covo­ras se aude respiratia micutei vietati.

2. Competitivitatea
Joaca ceva cu copilul tau fara sa tineti scorul, fara sa formati echipe si sa nu conteze cand iti vine tie randul. Ajuta-l sa se bucure de joc fara sa se gandeasca la scor.

Un pic de competitivitate nu strica – il poate ajuta sa dea ce are mai bun si sa-si testeze limitele; un spirit competitiv prea dezvoltat ii va rapi placerea jocului, fiindca se va concentra asupra rezultatului, nu asupra placerii jocului.

3. Invata-l sa aiba rabdare
Coaceti impreuna niste paine – manual, din ce aveti. Parcurgeti intregul proces si fa-l sa se implice in toate aspectele; folositi drojdie proaspata sau uscata, care trebuie inmuiata in apa.

Amestecati, framantati, verificati, framantati si verificati din nou. Si apoi coaceti. Toate acestea necesita multa rabdare, grija si atentie – calitati de seama, care trebuie invatate in viata. Ai grija ca dupa aceea sa te ajute sa speli si sa faci curatenie in bucatarie!

4. Ai grija pe Internet
4Iesiti in strada si uitati-va la magazine. Discutati despre ele – care va plac, care nu si de ce. Priviti strada si discutati despre cum crede el ca sunt oamenii pe care ii vedeti. Mergeti apoi acasa si intrati pe internet, pe diferite site-uri.

Comparati strada adevarata cu cea online. Spune-i ca, online, exista persoane cu care nu vrei sa discuti, asa cum pe strada exista unele portiuni „periculoase, pe unde n-ai vrea sa mergeti si pe care voi nu le vedeti, asa ca trebuie sa fie foarte atent.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice