Totul despre bere

Reduce riscul formarii pietrelor la rinichi

Berea contine cateva minerale esentiale. Are un continut relativ ridicat de potasiu si un continut scazut de sodiu. Contine putin calciu si este bogata in magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea impotriva formarii pietrelor la bila si la rinichi.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. In acest sens, un rol l-ar putea avea aportul crescut de apa, care are drept rezultat formarea si excretia de urina (diureza).

O sursa bogata de siliciu

Consumul responsabil de alcool este asociat cu o mai mare densitate minerala a oaselor, dar putine studii au examinat in mod specific efectele anumitor bauturi. Berea este o sursa bogata de siliciu care este absorbit prompt de catre organism si s-a dovedit a fi o sursa majora de siliciu in dieta barbatilor. Acest mineral provine din doua surse naturale – apa si in special orz.

Exista din ce in ce mai multe dovezi care sustin importanta siliciului pentru sanatatea oaselor iar in laboratoare experimentale, s-a demonstrat ca imbunatateste procesul de formare a oaselor umane si creste densitatea minerala a oaselor la animale atunci cand este administrat pe cale orala.

S-a dovedit de asemenea ca imbunatateste densitatea minerala a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dieta. Sunt cercetari care investigheaza daca siliciul furnizat prin consumul responsabil de bere reduce cu adevarat riscurile osteoporozei. Acestea ar putea explica, in parte, efectul protector prezentat mai sus.

Siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.

Sursa de antioxidanti

Berea contine antioxidanti naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii.

Antioxidantii naturali se gasesc in fructe, legume si cereale. Acestia sunt prezenti si in bere, sursa lor fiind atat maltul (orz), cat si hameiul, din care este fabricata berea. Cantitatea totala de antioxidanti din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite si de procesul de fabricatie.

Cercetarile au aratat ca numarul antioxidanţilor din sange creste ca urmare a consumului de bere, ceea ce indica faptul ca antioxidantii din bere sunt absorbiti prompt, poate chiar mai rapid decat cei din alimentele solide. Cercetatorii care studiaza animalele au sugerat ca efectul direct al antioxidantilor din bere reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Studiile arata ca antioxidantii reduc riscul atacurilor de cord, inhiband coagularea sangelui. Ei ar putea de asemenea sa aiba un rol in protejarea impotriva cancerului, prin modul in care actioneaza impotriva radicalilor liberi. Astfel antioxidantii din bere pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii consumatorului.

Un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ nivelul de colesterol bun' (colesterol HDL)
Cantitatea de „colesterol bun' (colesterol HDL) in sange creste in timpul consumului de alcool. S-a aratat ca nivelul mai ridicat de „colesterol bun' se asociaza cu un risc mai mic de boli coronariene. Cercetarile au demonstrat ca un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ nivelul de colesterol HDL.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport