Copiii viitorului: baiat, fata, ce vrei tu!

Primul copil conceput „in eprubeta, s-a nascut in 1978 si venirea lui pe lume a deschis o cutie a Pandorei. Tehnologia le permite astazi cuplurilor sa aleaga sexul viitorilor copii si nu mai e mult de asteptat pana cand totul – de la inaltime, culoarea ochilor si gene – la propriu si la figurat, va fi o chestiune de optiune.

Dar este oare acesta un lucru bun? Cum ar arata o lume creata dupa chipul si asemanarea noastra?

In Statele Unite, Israel si alte tari avansate tehnologic, metodele de selectare a embrionilor in functie de sex sunt din ce in ce mai cautate. O noua industrie se dezvolta si, odata cu ea, se nasc puternice controverse.

Clinicile de fertilitate nu se feresc sa-si ademeneasca viitorii clienti prin reclame, iar polemicile create nu fac decat sa le aduca mai multa publicitate si, implicit, mai multi clienti.

Anuntul unei clinici din Virginia a fost publicat in „New York Times luni la rand; in dreptul pozei unui bebelus adorabil, o interogatie: „Vrei sa alegi sexul bebelusului tau?.

Invitatie tentanta pentru viitorii parinti, intr-o lume care accepta din ce in ce mai usor – daca nu cumva imbratiseaza din prima – toate imbunatatirile pe care le-am putea aduce naturii.

De la face-lifting, implanturi cu colagen, injectii cu Botox, pana la operatii de schimbare de sex, totul este posibil, si chiar incurajat.

Ce ne-ar opri atunci sa alegem sexul viitorului copil? „Daca tehnica ne permite un lucru, nu inseamna ca trebuie sa-l si facem, crede doctorul Mark Hughes, unul dintre specialistii americani care au dezvoltat tehnica PGD acum mai bine de un deceniu (vezi caseta alaturata).

Roz sau bleu?
Sexul urmasului a fost o chestiune pe care nici stramosii nostri nu au lasat-o la intamplare. In Grecia antica, barbatii credeau cu tarie ca vor avea un baiat daca in timpul actului sexual vor sta pe partea dreapta.

Francezii mergeau pana intr-acolo, incat, pe la 1700, isi legau testicolul stang, in speranta de a produce baieti. Rafturile bibliotecilor din intreaga lume au fost dintotdeauna pline de sfaturi, unele pretins stiintifice, despre cum sa concepi un baiat sau o fata.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate